sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Corfu

      Corfu este o insula greceasca din Marea Ionica. Este a doua ca marime din Insulele Ionice si cea mai nordica  dintre ele. Denumirea greceasca este Kerkira, care vine din mitologia greaca. Corcyra a fost fiica unui zeu al raurilor. Legenda spune ca Poseidon s-a indragostit de Corcyra, aducand-o pe aceasta insula, botezand insula dupa numele fetei. Corfu este traducerea in italiana a cuvantului koryphai, cuvant care in vechea greaca inseamna dealuri, facand referire la cele doua varfuri mai inalte din orasul Corfu pe care au fost ridicate Vechea si Noua Fortareata.
      Intre anii 1386-1787 insula a fost dominata de venetieni. Acestia lasandu-si amprenta asupra culturii si arhitecturii insulei, strazile insulei fiind marginite de case inalte cu balcoane din fier forjat si cu obloane la ferestre, semanand foarte mult cu arhitectura Venetiei si a altor orase italiene.
     Ca atractii, in Corfu se gasesc un teren de golf, un teren de crichet, Palatul Sfantului Gheorghe(care adaposteste printre altele si Muzeul de Arta Asiatica), Monumentul Unirii(celebreaza anul 1864, an in care  Insulele Ionice s-au alaturat Greciei de sub stapanirea britanica), Muzeul de Arheologie, Muzeul Banilor de hartie si lista poate continua. Daca sunteti pasionati de literatura aveti ocazia sa vizitati mormantul lui Homer, desi nu exista dovezi concrete ca ramasitele lui Homer s-ar afla in Insula Ios.
     Pentru plaja in Corfu puteti alege dintre statiunile Sidari, Dassia, Paleokastritsa, Roda, Ipsos, Benitses, Acharavi sau Messoghi. Cea mai frumoasa statiune din Corfu este considerata Paleokastritsa. Aceasta ofera 6 plaje. In aceasta statiune puteti vizita Manastirea Teotokos si castelul San Angelo.
     Asta nu-i tot ce putem vizita in Corfu, dar un lucru este cer, acela ca nu ajunge un sejur pentru a cunoaste si pentru a ne bucura de frumusetile oferite de aceasta insula.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu